вторник, 19 август 2008 г.

Коктейл "Солено Куче" (SALTY DOG)

Направата на този коктейл не изисква големи познания, поради простата причина, че съдържа 2 съставки (алкохолна и безалкохолна + сол по ръба на чашата) и за това не смятах за необходимо да помествам тука рецептата. Но поради интереса на една от участничките във Форумът на Шумен Jethro Tull, реших да я поместя все пак. Значи съставките са:
Солено куче
хайбол чаша
4.0 сантилитра Водка
10.0 сантилитра Грейпфрут сок
Миксирайте водката и грейпфрут сока в шейкъра. Прецедете в хайбол чашата, която е предварително поръбена със сол и напълнена със лед.

Ами това е!

Попаднах и на една публикация в StandartNews за коктейлите които се пият през лятото и там също споменават коктейла "Солено Куче"
Прочетете сами:

Екзотични коктейли са хит в кръчмите

В горещото време в столичните заведения вървят най-много коктейлите. Тежките питиета, като уискито например, не са предпочитани от клиентите. Най-добре върви джинът, особено в комбинация с тоник. Питието е леко и приятно, идеално за лятото и излиза около 3 лева. Ментата със спрайт пък е изборът на по-младите клиенти. Коктейлът се харчи за около 2-2,50 лв. Ракиджиите сменят традиционното българско питие в горещините с мастика на кристали. Най-актуални обаче са коктейлите. Сред безалкохолните се предпочитат цитрусовите. Евтини и разхлаждащи, те са предпочитани пред обикновения натурален сок.
Алкохолните коктейли, най-актуални в жегата, обикновено се забъркват от водка и цитруси. "Секс на плажа" е сред най-предпочитаните. Струва от 2,50 до 3,50 лв. и е с водка, портокалов сок и гренадин. Ако към същите съставки се прибави боровинков сироп, се получава и разхлаждащият "Крайбрежен бриз".
"Соленото куче" също прави чудеса в горещините. Простичката комбинация от водка, грейпфрут и сол се намира сравнително евтино. "Мохито" също е много търсен в заведенията и се намира за около 4 лева. Прави се от ром, лимонов сок, лед и кубинската разновидност на ментата herba bueno. Пак с ром приготвят и традиционното през лятото "Дайкири".

Няма коментари: