вторник, 5 август 2008 г.

J&B -6°C или...бяло J&B

Разположено на един рафт със другите уискита, J&B -6°C изглежда като оптическа измама и причината за това е липсата на цвят. Уискито притежава съвсем лек зеленикав отенък, който в известна степен се усилва от бутилката и начина, по който тя пречупва светлината. По принцип уискито е безцветно питие,но аристократичният си златист вид придобива чрез стареене в дъбови бъчви.

Интересното е, че всяка от съставките в бленда е преминала през определен период на отлежаване. След това майсторите дестилатори от J&B са постигнали този интересен цвят чрез ледено филтриране.

Ароматът наподобява на J&B Rare, но във вкуса се усеща примамливо сладникав тон с приятно ухание на плодове и ванила - нещо доста нетипично за скоч. Вкусът е значително по-мек, особено след като добавите 4-5 капки минерална вода, което освен, че прави уискито по-приятно на вкус, отключва и неговия аромат.

Като заключение мога да кажа, че J&B -6°C е една приятна изненада. Прекрасен скоч, който има потенциал да се популяризира на българския пазар. Силните му страни са мекия вкус, интересния цвят и цената ,която е колкото на обикновено марково уиски.

Няма коментари: