Интересното е, че всяка от съставките в бленда е преминала през определен период на отлежаване. След това майсторите дестилатори от J&B са постигнали този интересен цвят чрез ледено филтриране.
Ароматът наподобява на J&B Rare, но във вкуса се усеща примамливо сладникав тон с приятно ухание на плодове и ванила - нещо доста нетипично за скоч. Вкусът е значително по-мек, особено след като добавите 4-5 капки минерална вода, което освен, че прави уискито по-приятно на вкус, отключва и неговия аромат.
Като заключение мога да кажа, че J&B -6°C е една приятна изненада. Прекрасен скоч, който има потенциал да се популяризира на българския пазар. Силните му страни са мекия вкус, интересния цвят и цената ,която е колкото на обикновено марково уиски.
Няма коментари:
Публикуване на коментар