сряда, 13 август 2008 г.

10 причини да пиете кафе

1. Тези, които редовно пият кафе, почти никога не боледуват от рак на дебелото черво! Те не страдат и от стомашни язви.
2. Кафето рязко намалява опасността от диабет.
3. То облекчава чувствително астматичните пристъпи.
4. Кофеинът е едно от най- добрите липотропни вещества. Той топи подкожните мазнини и ни дарява със сила, защото разграждането на мазнините по правило води до прилив на енергия.
5. Кофеинът подобрява чувствително и мозъчната дейност. След консумацията само на едно единствено кафе мозъчната ни дейност се подобрява с 10- 15 %. Освен това кофеинът влияе крайно благотворно върху концентрацията и мозъчните клетки.
6. Кофеинът предпазва освен това мозъчните клетки от дегенеративни процеси и е нашият най- верен съюзник в борбата срещу болестта на Паркинсон.
7. Кафявата течност е един от най- добрите естествени антидепресанти (след алкохола и тютюна!).
8. Редовното пиене на кафе рязко намалява риска от образуване на жлъчни камъни.
9. Кафето стимулира храносмилането и ускорява метаболизма. Трябва да го пием и преди, и след ядене.
10. Изпиването на две чаши кафе дневно ни предпазва от заболявания на черния дроб и най- вече от рака на черния дроб!
Не на последно място трябва да спомена, че редовното пиене на кафе спира косопада дори и при наследствено обременените мъже!Изследването доказва освен всичко друго, че изпиването на 4 големи чаши кафе на ден (300 милиграма кофеин) е напълно безвредно във всяко едно отношение.Консумацията на кафе не се препоръчва обаче на бременни жени, на хора със отворени стомашни язви и на изявени хипертоници. В тези случаи кафето би могло да предизвика все пак нежелателни странични ефекти.
Разбира се, някои от вас няма да харесат тази статия, но всички, които пият кафе са съгласни, че качественото кафе има невероятен аромат!

Няма коментари: