![](http://www.scienceofdrink.com/wp-content/uploads/2007/10/mai-tai-_2.jpg)
Май Тай
Това е автентична традиционна рецепта за Май Тай от "Mai Tai" бара в Royal Hawaiian Hotel в Уайкики. Оригиналната Май Тай рецепта е създадена от Victor J. Bergeron през 1944 год. и донесена в Хавай през 1953 год. в Royal Hawaiian, Moana и Surfrider Hotels.
Съставки...
-30мл. тъмен ром
-30мл. светъл ром
-30мл. кюрасо
-60мл. портокалов сок
-15мл. фреш лимон
-даш Огреат сироп
-даш захарен сироп
Огреата доколкото си спомням беше сироп с бадемов вкус и аромат.
Даш това е малко количество течност, дето се вика едно капване, просто за аромат.
Приготовление...
Комбинирайте всички съставки по реда по който са описани една по една в чаша олд фешън върху натрошен лед. Разбъркайте добре с бъркалка. Гарнирайте с резен портокал, черешка и стръкче мента.
Все още не го предлагаме в "Десетият град", но от есента мисля да го включа в менюто!
Няма коментари:
Публикуване на коментар