понеделник, 9 март 2009 г.

Барманът Васил Колев спечели Vodka Finlandia Cup

Зимата почти си отива, но сега видях тази новина и ми стана интересно. Finlandia Vodca Cup, че и българин има, браво!


Че с креативност и иновативно мислене може да се постигне много ни доказва барманът Васил Колев, който спечели състезанието за бармани Vodka Finlandia Cup, в категория Long Drink Cocktail.

Васил Колев, който е барман от 14 години и работи във Варна участва за втори път във Vodka Finlandia Cup, което се явява юбилейно десето издание на надпреварата. По време на състезанието, участниците се оценяват от специално жури в три категории: аперитив, дълга напитка (long drink) и “бърз микс” (Quick Mix), за която 10 минути преди квалификацията на участниците се предоставят съставките, от които трябва да се създаде рецепта за нова напитка.

Васил Колев печели благодарение на коктейл, приготвен за 5 минути с водка “Финландия” и миксиран в издълбан пъпеш с декорация от фигурка на папагал, изработена от морков, червено цвекло и ряпа.

Публикуваме тази “алкохолна” информация от една страна заради постижението на Васил Колев, от друга - заради изобретателната му идея (а ние ценим изобретателността), и от трета - защото днес е Трифон Зарезан.

Забелязахте ли колко хубава е фигурката на папагал? Направена е наистина креативно, при това с най-обикновени материали. Красива е, нали?
Взето от www.novavizia.com

Няма коментари: