петък, 6 март 2009 г.

За арабски шейхове ...

Чаша за кафе от диаманти и злато



Да пиеш кафе днес е не само въпрос на желание. То е въпрос на стил и от KGM знаят това. Най-известната германска компания за порцелан пуска лимитирана серия чаша за кафе. Тази чаша определено е за милионери.
Творението на KGM е създадено от 24 каратово злато. Чашката и чинийката са единствени по рода си, като освен злато, производителят ги е инкрустирал с диаманти и син кобалт. Цената на чашката за милионери е 30 000 евро. Едно е сигурно - никой друг в света няма да пие кафето си в такава чаша.

Платинена кафе-машина от Gaggia



Когато по-заможните италианци решат, че трябва да си купят кафе-машина за тяхното „гранде” еспресо, те си поръчват такава при Gaggia. Историята на известната в Италия марка кафе-машини датира от 1948 година и е първата, на която дължим честта да пием истинско еспресо. Продуктите на Gaggia все още се произвеждат в Милано и днес те са символ на традиция и изкусна нова технология.

Новата линия на марката е кафе-машина, която смила кафето, подбира точното количество и сервира кафето в чашите. Кафе-машината на Gaggia е с платинено покритие и варира в няколко вида- Platinum Vogue, Platinum Swing, Platinum Swing up и Platinum Vision. Цените им са между 800 и 2100 долара.

Кафе машина с кристали Swarovski



Тя е произведение на Goldstriker – същите, които превърнаха обикновени вещи като мобилните телефони и МР3 плеърите в бляскави бижута. Както се вижда, те са инкрустирали 3100 кристала Swarovski на машината за кафе Nespresso Crystal Coffee Machine. На нея могат да се приготвят и Latte Macchiato, а цената на това удоволствие ще бъде 3000 Евро.

Кафе машина "Виктория Ардуино" за ценители



Ако обичате еспресото, както и да притежавате ексклузивни предмети, то кафе машина „Виктория Ардуино” си заслужава. Произведени са само 100 бройки от нея, като първата е отишла при папата на Рим. Първата машина Виктория Ардуино е произведена през 1905 год. и в последвалите години репутацията им ги е превърнала в символ на красота, елегантност и финес. Еспресо машината „Виктория Ардуино” е създадена от Пиер Тересио Ардуино и можете да я получите за малко по-малко от 30 000 лева.

Високотехнологични маси за кафе

Светещата маса WAVE LED



Това е най-новото решение за вашето кафене на плажа. Светещата маса WAVE LED е с прозрачен плот и има 32 оптични сензори и консумира само 35W, тъй като светлината на 480-те светодиоди следва движенията по масата и са по-ярки, когато движението е по-близко до плота. Цената е само 2,5 хиляди долара.

SurfaceTension с 19-инчов LCD дисплей



SurfaceTension предлагат масичка за кафе с интернет. Тя включва личен компютър с 19-инчов LCD дисплей. Този път идеята е двама души да имат възможност да играят игри. Други характеристики са процесор Intel Core 2 Duo, 1GB RAM, 160GB хард диск и Wi-Fi интернет. Можете да играете на каквото пожелаете или да намирате музика с iTunes.

DeLighTable



Масичката за кафе DeLighTable има много предимства – като например удобния си размер. Но тя позволява да бъдат създадени изключителни визуални ефекти само с докосване. Тя е водоустойчива и използва само 12V електричество. Прави се по поръчка, за около 5 седмици и струва 2300 долара.
Взето от www.millionaire.bg

Няма коментари: