сряда, 4 март 2009 г.

Карлсберг пуска бира за 250 евро

От Vintage No.2 са произведени само 600 бутилки
За втора поредна година Карлсберг Дания пуска на пазара лимитирана серия на една от най-скъпите бири в света - Vintage. От Vintage No.2 са произведени само 600 бутилки, чиято единична цена надхвърля 250 евро.

Пивото има смолисточерен цвят, пяната му е като на еспресо, а вкусът напомня ванилия и какао-мока. Ароматът е изтънчен, с нотки на смола и луга и приляга перфектно на морски дарове, стриди, шунка „Парма” и изискани сирена.

Vintage No.2 е единствената съвременна бира, която е узряла в криптата на J.C.Jacobsen (създадена през 1847 г.) и е съхранявана в продължение на 100 дни във френски дъбови бъчви.

Уникалната й бутилка е разработена съвместно с чилийския дизайнер Марко Еваристи. Всеки етикет представлява ръчно изработена щампа, гравирана със специален литографски шрифт. Дизайнерът създава пет различни щампи като основният мотив, който използва в тях е слон. Иновативният му подход и различните визии придават на бутилката уникалност и колекционерска стойност.

„С трилогията Vintage ние искаме да открием нови възможности пред бирата, да използваме най-ефективно производствените си ресурси и да заложим на иновативни методи, които да конкурират пазара на вина и да издигнат статуса на пивото до едно по-високо и луксозно равнище”, споделят създателите на Vintage No.2.

Carlsberg Vintage No.2 ще се предлага само в 5 реномирани ресторанта в датската столица Копенхаген, в централата на компанията и чрез международни онлайн доставки на адрес http://www.carlsberg.dk/
Взето от www.pokazatel.net

Няма коментари: