понеделник, 2 март 2009 г.

10 марки кафе за ценители

Кафето съчетава в себе си четирите стихии: почва, слънце, вода и огън. Всеки ден по света се продават 1,5 милиарда чаши от тази тъмна наслада. Всяка от тях има повече от 800 аромата, но вкусът зависи от марката и съчетанието от сортове, които сте избрали.

Tre Forze! Espresso

Това сицилианско кафе е приготвено от зърна, които са доставени от Того, Камерун, Перу, Коста Рика и Бразилия. Една от неговите тайни е, че се пече на открито, на огън с маслинови съчки. Ароматът е особено характерен и вкусът е по-мек.

Caffè Diemme „Miscela Blu“

Тази златна смес от Падуа е с богат вкус и аромат. Традициите, върху които почива нейната рецепта, са от 20-те години на ХХ век. Тогава се е произвеждало класическото кафе Oro, което е било правено изцяло от арабски зърна. Ароматът има нюанси на цветя и шоколадов послевкус.

MariaSole „Linea Verde“

Още един сицилиански вкус предлага органичното кафе „Linea Verde“, което също се пече на маслинени дърва. Зърната са доставени от Африка и Южна Америка, а вкусът им напомня плод, ядки и шоколад.

Passalacqua „Mekico“

Това е кафе арабика с впечатляващ, силен вкус. Това примамливо предложение е пъстро като мексиканско тържество, тъмно като готически роман и апетитно като неаполитанска хубавица. То се предлага в 6 комбинации, които са фино смлени и можете да ги опитате като еспресо, капучино и лате макиато.

Supremo „Kopi Luwak“

Този рядък, изискан и скъп вид кафе се прави от зърна, които са погълнати от един рядък бозайник, живеещ на остров Ява - азиатската палмова цибетка, ферментират, отделят се от храносмилателната система и се събират. Говори се, че вкусът е неповторимо сладък, остър и силен.

Compagnia dell'Arabica „Jamaica Blue Mountain“

Тази марка е символ за качествено кафе. Един от най-известните продукти на Compagnia dell'Arabica е кафе, които идва от Сините планини на Ямайка. Регионът е известен с условията си за отглеждане на кафе.

illycaffе

Всеки ден по света се изпиват 6 милиона чаши illycaffе. Компанията оперира вече повече от 70 години и е горда не само с лекия си карамелово-шоколадов вкус, а и с инициативите си, посветени на изкуството.

Mokaflor „Chiaroscuro 100% Arabica“

Специалното предложение на Mokaflor се казва Chiaroscuro. То е смес от 100% кафе арабика и има наситен вкус и аромат на ванилия и шоколад. Едно от малкото кафета, които могат да му съперничат е това на Mekico, където отделните пратки зърна също се пекат отделно.

Danesi „Oro“

Тази италианска компания е базирана в Рим и съществува вече повече от един век. Тя предлага повече от 20 хиляди продукта, между които Doppio и Oro са сред най обичаните. Еспресото Oro не е много силно и ще ви даде възможност да се насладите на богата палитра от вкусове от Южна Америка.

Cellini „Prestigio“

Компанията Cellini нарича себе си „най-модерната компания за кафе в Европа“ и е известна със стремежа си да предложи продукти с наистина високо качество. Prestigio ще ви впечатли и очарова. Неговият мек вкус и неповторимият му аромат ще се превърнат в част от еспресо-изживяване, което няма да забравите.

Взето от www.millionaire.bg/

Моят коментар е, че липсва едно много класно и качествено кафе в тази класация, а именно Segafredo Zanetti! При положение, че Illi е намерило място тук, мисля, че е необяснимо да отсъства Segafredo Zanetti! За мен, а и за много други хора опитвали двете марки кафе, Сегафредо Занети е по-добро или поне на едно ниво с Или кафе!

3 коментара:

Анонимен каза...

А SAECO ??? къде слагате него в класацията ?

Алекс каза...

SAECO предимно правят кафемашини, както домашни, така и професионални. Да си призная, не съм виждал или пил кафе с марката SAECO.

Анонимен каза...

Знам мнението на много мой приатели професионалисти, а и не такива, работили с/и пили кафе Segafredo Zanetti,а именно, че в последните една, две години кафето не е с истинското си качество. Повечето предпочитат маркити bristot и Molinari. Аз лично предпочитам bristot и смятам, че това кафе трябва да бъде на подобаващо място в предложената класация!