четвъртък, 26 март 2009 г.

Медът подслажда коктейлите в Холивуд

Медът се превърна в най-използваната съставка за коктейлите на известните личности в нощните клубове в Холивуд, където е започнал да заменя рафинираната захар, за да подслажда глътките на звездите.

Популярността на органичните и здравословни храни в Калифорния, постави меда в рецептите на алкохолните коктейли.
Аз го използвам (меда), защото хората не искат много захар и всички са на диета. Това е натурален продукт и няма да се отрази на фигурата.
Това споделя един от най-престижните бармани и коктейл майстори в САЩ, Pablo Moix.
Ако алкохолът и меда не са предназначени за диети за отслабване, поради силната си калоричност, известните лица от списанията все повече се пристрастяват да залагат на тази комбинация, когато дойде часа да се веселят с приятели в модните заведения.
Виждам все повече, че хората ми поръчват нещо без захар и им казвам, че ако искат, ще им сложа малко мед и ми казват, да, ще сме много доволни.
Коментира Moix, на 34 години, роден в САЩ и с колумбийска националност.
Така се създадоха коктейли като "Jaime Molido" съдържащ водка, сок от черници, лимонов сок и мед или "Mari Mercedes" който носи името на майката на Moix и съдържащ текила, чили, ликьор, лимонов сок, портокал и разбира се меда.
Някои от тези комбинации дебютирали в менюто на небезизвестният клуб STK в Холивуд на цена между 14 и 16 долара и вече се съревновават с известния коктейл "Green Intensity" (от чили и джин) - предпочитаната комбинация на постоянната клиентка на заведението, младата милионерка Paris Hilton.
Други любители на коктейлите са Orlando Bloom, който предпочита "Passionate SKYY" (от водка, ананас и ликьор "Страстни плодове"), модела Heidi Klum и нейния "Pineapple Chi-Chi" (от водка, ананас и кокос) или актрисата Katherine Heigl която предпочита "The Perfect Rob Roy" (от уиски и вермут).
Не всички пият коктейли, някои предпочитат обикновени питиета. Когато създавам моите коктейли, търся специфични вкусове, които не мога да постигна без мед, нещо уникално е!

За да се смеси добре меда с останалите съставки на коктейла е необходимо да се разтопи на водна баня и да се остави да изстине след това.

Идеята да се комбинира меда с алкохол е още от началото на 19 век, когато професията "барман" е правила първите си стъпки.
Взето от noticias.yahoo.es

Няма коментари: