четвъртък, 23 октомври 2008 г.

Starbucks отваря първото си заведение в София в началото на ноември

Първото заведение от кафе веригата Starbucks Coffee Company в София ще бъде открито в началото на ноември, съобщиха от компанията.

То ще се намира на кръстовището на ул. „Ген. Йосиф Гурко“ и бул. „Васил Левски“, уточниха от компанията.

Starbucks ще развива заведенията си на територията на България съвместно с европейския си партньор Marinopoulos Bros. чрез общо предприятие. Оперативната дейност у нас ще се изпълнява от дъщерната компания Marinopoulos Coffee Company Bulgaria.

Освен в България, Marinopoulos Coffee Company работи съвместно със Starbucks за откриването и управлението на заведения от веригата и в Гърция, Кипър, Швейцария, Австрия и Румъния.

Marinopoulos Group е гръцка компания в областта на търговията на дребно, представляваща Carrefour Marinopoulos S.A. (съвместно предприятие с LVMH), Marks & Spencer, DIA, FNAC, GAP.

Това лято Starbucks обяви, че смята да разшири присъствието си в Европа и да отвори 150 нови заведения във Великобритания, Франция и Германия през следващите три години. Европейската експанзия е част от плановете на компанията да компенсира забавянето на пазара в САЩ чрез развитие на международните пазари.

Starbucks има над 4500 заведения в 47 държави. За разлика от други подобни вериги тя не оперира на принципа на франчайз.

България и САЩ, още едно ново начало!

Няма коментари: