неделя, 5 октомври 2008 г.

ESPRESSO MARTINI (Еспресо мартини)

ЧАША: мартини
УКРАСА: 3 зърна кафе. Захар.
МЕТОД (начин на приготвяне) :
1. За професионалисти – Шейк.
2. За любители – изсипете съдържанието на пакетчето в чаша.(хе,хе,хе майтапя се)

Налейте напитките по рецептата в шейкър, добавете 4-5 кубчета лед, разклатете за 10 - 15 секунди и прецедете в посочената чаша (или каквато имате под ръка). Желателно е да изчакате няколко минути, да поизстине кафето, за да не се разводни много напитката. Вместо да правите захарен сироп, може просто да подсладите ободряващата напитка по ваш вкус.

СЪСТАВКИ:
40 мл. – ВОДКА
20 мл. – ЗАХАРЕН СИРОП
1 бр. – НОРМАЛНО ЕСПРЕСО (60 мл.)
ЗАХАР ПО РЪБА НА ЧАШАТА (За украса)


КОМЕНТАР: Една ободряваща напитка за всички любители на кафето. По желание може да се добави ликьор кафе (30 мл. е достатъчно).

Няма коментари: