вторник, 30 юни 2009 г.

NESTLE PROFESSIONAL ЛАНСИРА НОВИ КАТЕГОРИИ КАФЕ НАПИТКИ НА БЪЛГАРСКИЯ ПАЗАР

През май 2009 г. Nestle Professional лансира на българския пазар две напълно нови кафе напитки под марката Nescafe - Nescafe Lattes и Nescafe Lungo, предназначени изцяло за кафетерии. Напитките в категорията Nescafe Lattes са кафе специалитети, създадени специално за вкуса на българския консуматор.

Те ще бъдат поднесени с уникална визия, приготвени по специални рецепти. Напитките Biscotti Dream, Vaniloccino, Noisette Heaven и Cookie Drink са разработени и създадени от първата професионална Бариста Академия, която Nestle Professional лансира в България през месец февруари тази година. Освен четирите специалитета в категорията Nescafe Lattes, Nestle Professional лансира и новата кафе-напитка Nescafe Lungo, представляваща дълга чаша кафе – 110 мл, приготвена от един от най-луксозните блендове под марката Nescafe – Nescafe Espresso.

В България работят над 20000 кафетерии, а всяка година българинът изпива над 457 милиона чаши кафе напитки извън пределите на дома си. Огромна част от заведенията са независими и се притежават от един собственик, но в България все по-силно навлизат големи и световни вериги тип кафе-шопове, предлагащи нови, специални и интересни напитки на висока цена. Това оказва силен натиск върху независимите кафетерии както по отношение на предложенията за нови кафе напитки, така и по отношение на тяхното агресивно налагане. Лансирането на разработените от Nestle Professional нови специални решения за собствениците на независими кафетерии ще позволина последните да предложат специални, интересни и уникални напитки на своите клиенти, като в същото време гарантират постоянно високо качество.
Една от най-консумираните напитки на българския пазар за незабавна консумация е т.нар "дълго кафе". В сегмента на кафетерии повече от 45% от изпитите чаши напитки са на кафе основа, а 56% от тях са дълго кафе. Възприемано като дълга версия на обикновеното еспресо, дългото кафе се предпочита от по-голямата част от консуматорите на кафе-напитки. Освен че е по-дълго от обикновеното еспресо, дългото кафе се възприема от хората и като по-слабо поради факта, че в него има повече вода. Всъщност истината е, че дългото кафе в България е напитка, която представлява "преекстратирано", "прекомерно извлечено" еспресо. То се получава от единична доза изпечено и смляно кафе /6-8г/, но за да се достигне количеството от 80-120 мл водата остава в контакт с кафето за повече от 35-45 секунди, а това води не само до влошаване на външния вид на напитката и липса на плътност и аромат, но и до отделяне на по-голямо количество кофеин и киселини в готовата чаша.

Именно това е причината за създаването на Nescafe Lungo. Този бленд е комбинация от 100% Арабика, което позволява готовата напитка да е силно ароматна, с плътен каймак, силно тяло и превъзходен вкус. Освен това количеството кофеин, киселини и вода се контролира, тъй като напитката се приготвя с професионална машина за кафе и топли напитки, така че да се гарантира постоянното високо качество.
Взето от www.coffeeland.bg

Няма коментари: