четвъртък, 11 юни 2009 г.

Видове махмурлук

Съвкупност от неприятни физиологични ефекти, последващи от прекомерна консумация на алкохол. Най-общите характеристики на това състояние са чувството на силна жажда, безпричинна умора, гадене, световъртеж и главоболие. Основната причина е пониженото количество на кръвната захар, дължащо се на прекомерния синтез на молекули NADH (nicotinamide adenine dinucleotide).

Закъснителят

Ставаш свеж като репичка. Тук-там ти се губи нещо от снощи, но като цяло беше неповторима вечер. Всичко това е страхотно до втория час след събуждането. Светът започва да се върти, коремът да бълбука, крайниците изтръпват и постепенно те заливат вълни от алкохолни изпарения.

Гузният

Смяташ че целият свят те мрази. Това е, защото все още не си приел факта, че си свиня и дълбоко съжаляваш за дъвката в косата на момичето от снощи, за повръщането в таксито и за серенадата на бившата ти приятелка. И се надяваш да не си предложил на най-добрия си приятел да правите тройка... със сестра му.

Несправедливият

Не че има справедлив, но е много гадно, когато в неделя сутринта имаш да вършиш някаква работа, а всъщност не можеш да се изправиш от леглото. Тогава осъзнаваш, че животът е гаден, че доброто никога не печели и че лошите неща се случват само на готините хора.

Класическият

Събуждаш се. Повръщаш до леглото. Докато чистиш, повръщаш пак. Не разбираш какво точно се случва около теб и имаш неясни спомени от снощи. Заклеваш се пред себе си, че никога повече няма да пиеш. Няколко часа по-късно си почти добре и се замисляш, че трябва да спреш да говориш глупости, когато си с махмурлук.

Наказателният

Събуждаш се в ужасно състояние в леглото на някоя дебелана. Освен че изпитваш неистова омраза към алкохола и приятеля, който снощи ти е казал „Спокойно. Не си много пиян, момичето става!“, осъзнаваш че нямаш пари и трябва да ходиш пеша до вкъщи. A навън е студено! Явно си имал да изплащаш дългове!

Безпаметният

Заспал си на пейката пред собствения ти вход и децата на съседа ти пъхат клечки в носа. С чужди дрехи си, имаш смучка, синина и плачевен опит за татуировка. За твое щастие портфейлът и телефонът ти са още в теб. Всъщност си толкова пиян от снощи, че не ти е лошо. Затова пък в следващите 3-4 часа ще ти звънят познати и непознати хора и ще ти разказват истории за теб, на които никога няма да искаш да повярваш.

На смъртния одър

Отваряш очи и мислиш, че умираш. В главата ти динозаври играят тенис на маса, крайниците те болят и май си нанизан на копие през корема. Чувстваш всяко хълцане като клизма, почти не виждаш с едното ако, а другото ти е залепнало. Единственото, за което си мечтаеш в този момент е сладката тишина на смъртта.
Взето от www.men.hotnews.bg

Няма коментари: