четвъртък, 12 февруари 2009 г.

Производители от родното място на Барак Обама създадоха марка кафе на неговото име

След като стана известно, че френската марка коняк Hennessy е създала нов коняк кръстен специално на новия президент на Съединените Американски Щати - Барак Обама, сега пък става известно, че неговото име ще носи и марка кафе.

Хавайската компания Big Island coffee създаде специална комбинация кафе, вдъхновена от новоизбрания американски президент Барак Обама. След президентските избoри в Съединените Щати, фермерите Джо и Тейра Албан – собственици на Kona Joe Coffee, решиха да почетат Обама като създадоха марка кафе на негово име. Новата смес се казва Barack O Blend и е създадена от хавайско, индонезийско и кенийско кафе.Албан казаха в свое изявление, че това е своеобразен начин да се почете личната история на Обама, чийто път е започнал от Хаваи и е достигнал до Белия дом. Семейсто Албан отглеждат кафе повече от 10 години на 20 акрова плантация близо до планина Хуалалаи.

Barack O Blend може да се закупи след деня на встъпване в длъжност на новият президент на САЩ за 12.95$ в опаковка от 200 гр. във фермата на Албан или он лайн в www.konajoe.com/
Взето от www.coffeeland.bg

Няма коментари: