сряда, 25 февруари 2009 г.

Най-добрият джин в света

Baffert’s
Джин, сервиран в кристална гарафа? Факт. Бутилката на Baffert’s е ретро, луксозна и напълно прозрачна. Сладък на вкус, с леки нотки на хвойна, този джин е известен сред ценителите като „любовникът на водката“. От марката претендират, че джинът е сред най-екологично чистите в Америка. В производството му влизат редица билки и натурални ароматизатори. На етикета стои култовото: всеки се нуждае от мост между водката и джина“. Вие преценете!

Van Gogh
Джинът на Ван Гог идва от родината на гениалния художник, Холандия, но се създава в три различни държави. Всяка бутилка от джина се създава в Германия, гравира се във Франция, пълни се в Холандия и се запушва със специални сингапурски коркови тапи. Вкусът е разбира се уникален - няма джин в света, който да комбинира билки от девет региона - Южна Африка, Китай, Шри Ланка, Средиземноморието и др.
Всяка бутилка е дестилирана три пъти за повече мекота и дълготраен вкус. Резултатът е повече от добър.

Tanqueray No. TEN
Новият член на фамилията Tanqueray е Tanqueray’s No. TEN. Създаден да бъде луксозна марка джин, от известната марка го дестилират четири пъти и включват във вкуса му ориенталски нотки чрез плодове и билки като грейпфрут, портокал, лимон, хвойна и лайка. Ценителите наричат Tanqueray’s No. TEN малката десетка, тъй като на вкус той остава блажено свеж и мек. От фирмата го препоръчват само с тоник, за да не губи от уникалния си аромат.

Citadelle
Мъничка бутилка френски джин с богат, чист вкус е най-доброто сред световните марки джин. Ако другите са горди, че правят питието на забравата, както е известен джинът от около 10 вида билки, то френският джин на Citadelle ги бие всичките с уникално съчетание от 20 екзотични билки от Мароко, Индия, Ява и др. Мотото на френските майстори „Всичко е в детайлите“ няма грешка в случая. Особено когато става дума за Citadelle.

Hendrick’s
Шотландия винаги е била родината на изисканите напитки, включително и на джина. От William Grant & Sons създават Hendrick’s от розови венчелистчета и краставица. Идеята била да се създаде най-ексцентричния джин, с лого - за онези, които не искат да следват етиката. Бутилката на Hendrick’s е също чудата - старо шишенце за сироп, тумбесто и кафяво. Вкусът му е наистина необичаен-флорален и с различна миризма. Създателите са категорични - опитайте го само с тоник и краставица. Неслучайно от Уол стрийт джърнал го наричат най-добрия джин в света, а през 2003 Hendrick’s печели световния конкурс за алкохол в Сан Франциско.
Взето от www.millionaire.bg

Няма коментари: