четвъртък, 19 февруари 2009 г.

Забраняват пиенето на плажа в Benidorm, España

Властите на курортния град Бенидорм в източна Испания са приели редица инструкции за създаване благоприятен имидж на града.

В частност, тези инструкции разглеждат въпросите за забрана употребата на алкохолни напитки на плажа, пребиваване на пясъчната ивица от полунощ до 7 часа сутринта, играта с топка извън зоните определени за тази цел и палененто на огън.

Градския съвет, болшинството от членовете, които са от консервативнатата Народна партия, са утвърдили над 70 инструкции, предвиждащи глоби за нарушаване на обществения ред в размер до 750 евро.
Взето от www.vodnazona.com

Трудна задача са си поставили испанските власти. Специално в Бенидорм се пие масово на плажа от 22.00ч. до ранни зори. Просто всички по-известни дискотеки са ситуирани по крайбрежната алея и на никой не му се седи в горещите летни нощи в затворените пространства на дискотеките. А и има огромен процент от по-бедните летуващи, които предпочитат да си направят "botellon" на плажа с много литри евтино испанско уиски и двулитрови бутилки с кока-кола с парите които ще спестят от "вход" и цената на едно питие. Другата непосилна задача ми се струва, че ще бъде "забраната за пребиваване на плажната ивица до 7 часа сутринта". Това също не е добре измислено, освен ако не сложат полицейски пост на всеки 50 метра от километричната плажна ивица на Бенидорм. Та там вечер след 20.00 часа се появяват търсачите на всевъзможни метални предмети въоръжени с последни модели металотърсачи. И намират явно доста неща за да има толкова хора, които търсят вечер по плажа. Сигурно през деня туристите доста губят къде пари, къде златни бижута, я някой часовник. Малко по-късно се появяват и първите компании с торби пълни с алкохол и не на последно място има и доста разгорещени двойки, които правят секс директно на топлия пясък, без дори да се притесняват, че винаги се намират по 2-3 зяпачи които наблюдават с любопитство!
Та с цялата тази вакханалия ще трябва да се пребори полицията в Бенидорм. Както казах, твърде непосилна задача.

Няма коментари: