понеделник, 2 февруари 2009 г.

Коктейл "Бренди Алекзандър"

Този коктейл го нямахме досега в менюто, но ми хареса и от утре ще го предлагаме. Лесен е за изпълнение, а и съставките ги имаме.
Много хора го наричат "Оригиналното шоколадово мартини". Бренди Алекзандър е сладък базиран на бренди коктейл, който става популярен в началото на 20 век. Според слуховете е бил сервиран на сватбата на Принцеса Мари и Лорд Ласцелас във Лондон през 1922 г.
Рецепта :

30ml. Бренди
30ml. Тъмен шоколад
30ml. мляко или сметанов крем
Украса : щипка индийско орехче

Разбийте съставките в шейкър с лед и сервирайте в чаша за мартини.

Взето от coolcocktails.hit.bg

5 коментара:

Анонимен каза...

Един Алекзандър пер ми, пор фавор! :-)) Радост за окото, наслада за езика! Няма да ти взема пари за реклама, знам, че ще почерпиш. hope

Алекс каза...

Hope, казва се "Алекзандър пара ми, пор фавор!" Нищо де, няма да ти вземам пари за урока :)). А почерпките ... ами те свършиха, къде беше днес в 10 сутринта?

hope каза...

Опитах го. Не бих казала, че останах много очарована. Някак е безвкусен. Нито е сладък, нито не е. И алкохолът вътре е твърде малко, за да се усети. Освен това многото натрошен лед го прави леко блудкав. Предпочитам все пак чистото бренди. :-))

Алекс каза...

Хехехе, е то все пак коктейла е за жени, за това не ти е харесал и ти се е видял малко алкохола ;)!

hope каза...

Хехехе, както винаги любезен с постоянните си клиентки. Не знам как го постигаш. А пък къде си чел, че жените харесват блудкави миксове с малко алкохол.