понеделник, 1 декември 2008 г.

OVAL VODKA - революционна водка с вкус на …вода

Знае се, че от векове водката се прави по сходни технологии –дестилация на каша от зърнени култури, меласа, захарно цвекло или редица други растения.

След тридесет годишен труд прочутият руски учен-хомеопатик – проф. Валери Сорокин, патентова своя уникален 11 дневен процес за получаване на тази водка. Чрез него се получава уникално чиста и мека по рождение спиртна напитка. Процеса се отличава с това, че „спирта” излиза с алкохолен процент само на три нива – 24, 42, или 56 %. Естествено за основен е избран е популярния 42 % дестилат, но се предлага и в 24 % бутилка - една наистина лека водка.

Технологията на „Овалната” е характерна с това, че буквално „обвива” алкохола с вода. В резултат – първото, което усещаме при отпиване е чистия вкус на вода.

„OVAL vodka” е създадена през 2002 г., през 2004 е създадена първата пилотна инсталация, а от януари 2007 се произвежда в Австрия (Moosbrunn). Предлага се на пазара в елегантна (познай формата и) 750 милилитрова бутилка.

Тя е носител на наградата за дизайн от Изложението за водки през 2007 в Кан.

Цената и е 36,99$ или приблизително 55 лева. С нетърпение очакваме да я видим на нашия пазар, след като вече покори щатите.



Изключително интересна е OVAL SRUCTURED VODKA with ROWAN BERRY. Тя носи аромата на цвета на Самодивското дърво. То е от семейство Розоцветни и произхожда от Сибир и Европа. В народната медицина е известно със своето болкоуспокояващо действие при мускулни и ставни болки.
Взето от BarDom

Няма коментари: