понеделник, 10 ноември 2008 г.

Are you lemonized?


На времето "Каменица" направиха опит да пуснат бира с лимон. Задържа се, според мен, около 2-3 месеца. Или маркетинга им е куцал или рекламата или просто... бирата не се купуваше, щото беше много гадна.
"Туборг" в момента се опитват да направят същото. Явно някои хора не се учат от грешките на другите.
Днес бяхме в една пицария с италианско име. Имаше промоция:
"Поръчайте N на брой Туборга и ще получите като подарък Y бутилки подарък Туборг лимон"
В крайна сметка си тръгнахме с 4 "лимона". Някои се отвориха на момента. Ева каза, че тази бира е супер напарфюмирана. Аз не можах да и усетя вкуса, може би защото дъвчех трета подред дъвка, за да измириша двете и половина шуменски, които бях изпил, готвейки се за евентуална среща с КАТ. Понеже остана една бира, която никой не искаше да вземе, аз се прежалих.
След като се прибрах без инциденти (и дъвки в устата) си отворих бирата на спокойствие... ШОК! Това може би е първото впечатление си казах. Ще пробвам пак. Втора глътка. ШОК! ОТВРАТ!
Ако още не сте го пробвали да ви кажа. Тази бира не става за пиене. Дори гръцката бира е по-добра от тази.
Та в този ред на мисли с Дени стигнахме до едно много важно заключение, кой пие тази бира.


Попадайки на тази статия в нета, ми стана много интересно и се сетих как миналата година бяха казали, че ще я пускат и чаках да излезе на пазара за да я заредя. Просто моите спомени за "бира с лимон" са от Испания, където през летните жеги тази бира се пие в огромни количества. Знам също, че бирата с вкус на лимон е много популярна и в Германия и САЩ, както предполагам и в други държави. Сега в момента имаме няколко бройки с изтекъл срок на годност които ще бракуваме и няма да я поръчваме, поне докато "Карлсберг България" не направят нужното, за да я популяризират сред консуматорите на бира или поне сред женската клиентела на заведенията, на повечето от които не им харесва горчивия вкус на традиционната бира.

Няма коментари: