неделя, 2 ноември 2008 г.

Меню "анти криза" за 1 евро в Испания

Ресторанта Darío's в Gijón, северна Испания, е обявил през всички четвъртъци, обедно меню "menú anticrisis" (антикризисно меню) на цена само за ... едно евро (1€), една десета част от обикновен обяд в нормален ресторант. Менюто включвало (изписано на снимката) рибена чорба, ребърца с ориз, печено пиле по селски с картофки, салата с аншоа и освен това хляб, вино и десерт, като във всеки един ресторант в Испания. Повече от 200 човека, много от които трябвало да чакат ред, се възползвали от офертата на този 49 местен ресторант. По този начин, ресторанта се мъчи да спечели клиентела в един доста кризисен момент, когато ефектите от световната икономическа криза са налице. "Не печеля, но и не губя", каза пред испанските медии собственичката Емилия Хименес, която подчертава, че приходите от продажбите в края на седмицата компенсират загубите от четвъртъците.

Испанците, които получават най-ниските заплати в страните от евро зоната, освен това се изправят през последните месеци, пред проблема с покачването на инфлацията, като най-много това се усеща при хранителните продукти!

Няма коментари: