понеделник, 8 септември 2008 г.

Swiss Cannabis Iced Tea

Наскоро ми донесоха една кутийка студен чай, до тук нищо особено, интересното беше избора на име с което швейцарците са кръстили тази безвредна безалкохолна напитка. Наистина, предвид голямата популярност на канабиса (марихуана) сред младите, попадението е точно, друг е въпроса дали същите тези млади знаят, че това е само рекламен трик, а не реклама на лекия наркотик. Както и да е, напитката е вече и на българския пазар, макар да има някой запитвания към Европейската комисия относно името на този продукт.
Европейската комисия (ЕК) е изразила загриженост за съществуването на хранителен продукт, в чието наименование се съдържа думата “канабис”. Това се казва в отговор на ЕК на писмено запитване на българския евродепутат от БСП Маруся Любчева, член на групата на Партията на европейските социалисти в Европарламента. Питането на Любчева е за опасността негативното влияние на някои “маркетингови практики върху общественото мнение за наркотиците”, съобщи в понеделник Благовест Бенишев, пресаташе на българските социалисти в ЕП.
Остана само да разбера кой е официалния вносител и да заредя в заведението и от тази напитка. Ето и официалният сайт на напитката Swiss Cannabis Iced Tea

1 коментар:

D.Hristowa каза...

Здравейте! Търговски представител съм на C-ICE Cannabis Ice Tea. Ако ви интересува нещо повече за продукта моля да ми пишете на е-майла djudjka@gbg.bg.

Д. Христова