сряда, 3 септември 2008 г.

СЕГАФРЕДО ЗАНЕТИ ОТКРИ НОВИ ЗАВЕДЕНИЯ В ЕВРОПА

Занети Еспресо отвори свое кафене в Тимишоара, Румъния.
Тимишоара, познат още като „Градът на спортистите” и „Малката Виена” е четвъртият по големина град в Румъния. Голям икономически и културен център, Тимишоара е първият европейски град, в който още през 1884г е имало улично осветление.Новият Сегафредо Еспресо Бар се намира на Пиата Виктореи / Piata
Victoriei /, между православната катедрала и операта в центъра на града и е с големина 200 кв.м. вътрешна площ и градина от 80 кв.м., а дизайна му е най-стилния в целия град.Чрез своята франчайзингова политика, Сегафредо Занети Еспресо отворя ресторанти и хотели в цяла Румъния и други страни в Европа.
Кафе-бар от веригата отвори врати и в столицата на Гърция - Атина - един от най-старите градове в света и родно място на Сократ, Софокъл, Перикъл и много други известни философи, писатели и политици. Новият Сегафредо бар се намира на площад Бурнази и се отличава с уникален дизайн и един от най-големите в Европа. С повече от 250 места, бара има две функционални тераси, чиито прозорци и тавани могат да се отварят или затварят според сезона и температурните условия, придавайки му невероятен средиземноморски стил. Клиентите на заведението могат да се насладят на перфектно италианско еспресо, приготвено от най-добрите бариста в Атина, в страхотна атмосфера и релаксираща музика.
Наскоро Йоргос Ситанидис и неговият партньор Димитрис Козакис / франчайзинговите партньори на Сегафредо за Гърция / организираха грандиозно откриване на заведението, на което бяха поканени 300 души, местното радио и телевизия, а известен DJ поддържаше приповдигнатото настроение с музика. Историята на международния концерн Сегафредо Занети е свързана със семейството на Масимо Занети, който е основал фабрика за печене и пакетиране на кафе през 1973г в Болоня, Италия.
От малка семейна компания, с течение на годините Сегафредо Занети постепенно се е превърнала в международен концерн с 27 дъщерни фирми в Европа, Южна Америка, САЩ и Австралия с общо 70 000 клиенти. Всички дейности на концерна са свързани по един или друг начин с кафе. Сегафредо Груп включва: La San Marco, лидер в производството на кафемашини; бразилската компания Nossa Senhora da Guia Sociadade Exportadora de Cafe Ltda, която е обвързана с култивирането и първоначалната обработка на кафето; Swiss firm Cofiroasters S.A, която търгува със зелено кафе; Segafredo Espresso Worldwide, която администрира международната франчайзингова система на 350 –те заведения на Сегафредо Еспресо по целия свят.
Чрез всичките тези дейности, концерна Сегафредо Занети въплъщава уникална комбинация от всички фази на производство и разпространение на кафето, които влияят на качеството на крайния продукт: от култивирането на кафето в плантациите, неговата първоначана обработка, селектиране на висококачествени сортове и т.н., докато се стигне до крайния етап и то се окаже в кафемашините на крайния потребител.

По материали на:http://www.coffeeland.bg/index.php

Няма коментари: