неделя, 9 август 2009 г.

Еспресото - все по-известно в САЩ благодарение на Lavazza


На всички ни е познато кафето което се сервира в Щатите. Кафе от кана, направено на обикновена машина която пълни каната и американците пият големи количества от така направеното кафе, което е с по-малка консистенция на кофенин и повече вода.
Но от известно време друг тип кафе печели фенове в тази държава и това е еспресото! Преди 10-15 години почти не се е поръчвало еспресо, ако не броим европейските туристи.
Последно време американците поръчват все повече еспресо, капучино или кафе с мляко и големите вериги като Starbucks не пропускат да го включат в менюто си.
По тази причина, марки като италианската Lavazza, се опитва да си направи място на обширният американски пазар. Ennio Ranoboldo отговорен директор на Lavazza за Съединените Американски Щати, разкрива тайните на доброто италианско кафе. Водата за кафето трябва да бъде гореща между 194 и 203 градуса по Fahrenheit, да мине през смляното кафе с налягане от 9 бара за време не повече от 25-30 секунди и се поличава точно една унция (около 30 мл.) кафе еспресо.

Няма коментари: