понеделник, 3 август 2009 г.

Световните столици на коктейлите

10. Токио

Малко изненадващ е фактът, че Токио присъства точно в такава класация, но истината е,че японците са достигнали до изключително добро ниво при изкуството за смесването на питиетата.

9. Мюнхен

Цивилизованата баварска столица може да не ви прилича на място с качествени коктейли, но сте с грешка! Скрито под паравана на литрите бира своят таен живот живеят изискани барове, където коктейлите ви хвърлят на седмото небе.

8. Лондон

Мислите си, че консервативните британци не познават други питие освен бирата – отново сте изпаднали в заблуждение. Един мултикултирен град като британската столица може да ви предложи невероятно разнообразие от коктейли и да ви накара да молите за още.

7. Ню Йорк

Сигурно вече не сте изненадани, но пък сега се чудите защо се намира на токова задна позиция в тази класация. Представете си, че има места, където коктейлите са на още по-голяма почит и с още по-добро качество...

6. Чикаго

Тук можете да срещнете едни от най-добрите барове в света и изкуството на правенето на коктейлите е издигнато на едно по-друго равнище... The Violet Hour

1520 N. Damen Ave, Chicago, IL 60622 – ако имате път натам...

5. Париж

Разпространеното мнение, че парижани могат да пият качествено вино, но не и да смесват качествено алкохола е развенчано, Градът на любовта е пълен с прекрасни барове с от хубави по-хубави коктейли.

4. Мелбърн

И от „люлката н цивилизациите” летим към Австралия, където не по-зле от европейците или американците разбират от коктейли. Тук баровете са много и могат да ви завъртят глава – буквално!

3. Шанхай

Сякаш неусетно Китай си проправя път към трона на коктейлните столици и Шанхай е на предни позиции в това състезание - Cocktail bar to visit

The Glamour Bar, 7 20 Guangdong Lu Corner of the Bund, Shanghai, 200002 – ако ви се допие коктейл ето едно подходящо място...

2. Манчестър (Великобритания)

Тук клубната музика и баровете са жестоки. може Лондон да е столицата на Острова, но Манчестър бие по точки по отношение на „коктейлния живот”.

1. Сан Франциско

И победителят е самият той – смесица между европейски и американски традиции столицата на коктейлите се казва Сан Франциско.
Взето от www.chudesa.net

Няма коментари: