вторник, 21 юли 2009 г.

Камъни вместо лед в уискито


Използването на интересни камъни, които да заместят леда, се е сетил да въведе в употреба някой умен мозък! Не можах да открия в Интернет много информация за сапуненият камък (стеатит) от който са направени симпатичните кубчета с големина на нормални ледени кубчета за охлаждане на уискито, но до колкото прочетох тук - там, камъка няма вкус и мирис и не разрежда уискито с вода, както се случва с обикновения лед.Камъка се държи поне 4 часа във фризер преди да се използва за изстудяване на уискито Ви. 2-3 камъчета са достатъчни, за се насладите на студено уиски, без да се променят неговите вкусови качества. Наздраве!

п.с. Ако някой случайно знае от къде да си натроша малко такъв камък, да сподели тук! Благодаря!!! :))

1 коментар:

Анонимен каза...

Nai-dobrite vkusovi ka4estva na whiskito izlizat naqve s nqkolko kapki voda na staina temeperature, ne temperaturata e vajna pri postavqneto na leda v whiskito, taka 4e pri izpolzvaneto na kamyni vmesto led, nqma koi znae kakva polza. Ako trqbva6e to prosto da e studeno, moje6e da se servira kakto mastikata izstudeno.