четвъртък, 9 юли 2009 г.

Най-добрите барове на върха на света

Децата обичат да покоряват по-високи места. Мнозина запазват това вдъхновение и когато пораснат. Те вече могат да го съчетаят с любимо питие и любим човек. Ако се добави изисканото обзавеждане и атмосфера – ще разберете, че мечтите на човек често напомнят бар над града, където той или тя живее, работи или посещава.


Великобритания

Saltwater, Нотингам

Това е единственият бар на покрив в града и е впечатляващ. Неговата тераса може да побере до 250 гости и в слънчеви дни, и в по-оживени нощи. Менюто с коктейли също е внушително, а ястията в ресторанта са също примамливи. Навесите и отоплението означава, че можете да празнувате навън колкото пожелаете, независимо от температурата. Не забравяйте все пак за своенравното английско лято.

The Roof Garden, Great John Street Hotel, Манчестър

Погледът ви ще се носи по Коронейшън Стрийт и Касълфийлд. Това не е идеалният средиземноморски пейзаж, но градът също има своето очарование – особено когато е съчетано с едно-две питиета. А към това трябва да се добави и хамакът, който още повече помага да се отпуснете.
Барът е отворен до 10 часа вечерта за външни посетители, но само гости на хотела могат да използват откритата гореща вана.

The Glasshouse, Единбърг

Този бар предлага сенчест рай с аромат на лавандула, където можете да се скриете от напрежението на улиците. Той има малка поляна, заобиколена с маси, на които можете да пийнете и да хапнете, докато гледате залязващото над хълма Колтън слънце.

Coq D'Argent, Лондон

В туптящото сърце на Лондон, близо до финансови центрове като централната банка, Royal Exchange и Mansion House.
Терасата на покрива има свои тревни площи и орнаменти. Седнете на тревата с чаша в ръка, погледайте елегантните минувачи, които бързат по улицата.

Rockwell, Trafalgar Hotel, Лондон

Вероятно това е най-добре разположеният бар в столицата. Седнете на някой от високите столове, от които се вижда площад Трафалгар и на практика ще стоите очи в очи с адмирал Нелсън.
Барът е малък, но шикозно обзаведен, с бели канапета и чадъри. Често обаче мястото е резервирано за частни партита.

Италия

Rooftop Bar, Hotel Raphael, Рим

Това възхитително място е в сърцето на Рим, близо до оживения площад Пиаца Нова. Разположете се тук и няма нужда да гледате бързащите тълпи от туристи. Можете да видите Ватикана и необикновена мозайка от многоцветни покриви. Спрете за следобедно кафе или за вечерен коктейл и се потопете вълнуващата, приятелска атмосфера тук.

La Terazza Rose, St George Hotel, Рим

Трябва да сте истински почитател на вино розе, за да дойдете тук. Това е единственият бар в Европа, който е предназначен специално на тона нито. Единствената друга опция, която имате тук, е шампанското.
Виното се поднася в плата с морски храни, които набързо могат да се превърнат във вечеря в този изискан интериор в кремави цветове и гранитно сиво.

Sky Lounge, Hotel Continentale, Флоренция

Тази просторна тераса, намираща уют сред по-ниските облаци, е с кремави канапета и възглавници. Този бар се намира на върха на средновековната кула Консорти и е „черешката в мартинито“ на хотел Континентал.
Оттам има съвършена гледка над тълпите на моста Понте Векио, към река Арно и просторните полета край града. Барът е отворен до полунощ.

Skyline, Hilton Molino Stucky, Венеция


Изкачете се до този бар за да видите спираща дъха гледка: пред вас ще се разкрият Гидека Канал, в частта до площада Сан Марко, а в ръката ви ще има изключителен коктейл.
Нощно време барът е завладян от неустоима романтика, а светлините на Венеция проблясват по неспокойните води на каналите. Разбира се компанията тук е изискана и елегантна.

Хърватия

The Top, Adriana Hotel, Хвар

За волнолюбивите Хвар е най-примамливата дестинация в Хърватия. Това е живописен град с полиран чакъл и покриви с керемиди. Намират се и някои нови хотели – на един от тях, Adriana, ще намерите вълшебен бар, с меки мебели, високи столове, многоетажни тераси и атлетични, загорели от слънцето гости. Повечето от тях имат навика да стоят до перваза с питие в ръка и небрежно да помахват към акостиралите в пристанището техни дворци.

Турция

360, Истанбул

Отпийте неповторима глътка от фантастичния изглед над Истанбул. В този град, където има много барове по покривите, 360 продължава да бъде атракция. Там има и ресторант с прозорци от пода до тавана, където можете да се подкрепите преди или по време на питиетата.
Повеселете се с чаровните и богати компании наоколо в едно от най-обичаните места.

Кипър

The Cliff Bar, Grecian Park Hotel, Протарас

Този прелестен бар има изглед към морето. Интериорът е от тъмно дърво, плетени мебели и удобни възглавници. Можете да поиграете табла през деня, с чаша джин и свежо изцеден натурален сок, или да прекарате незабравима романтична вечер на светлината на фенерите.

Португалия


The Terrace, Bairro Alto Hotel, Лисабон


Поддайте се на изкушението да погледнете от високо виещите се старинни улички на Лисабон. Ако тълпите ви се струват твърде многобройни – погледът ви може да последва река Тагус. Отпуснете се на тази спокойна тераса на върха на тази сграда от ХVІІІ век, където можете да останете до полунощ.

Испания

La Terraza Del Urban, Hotel Urban,Мадрид

Елате малко по-рано за да можете да се насладите на незабравимата гледка на залязващото над Мадрид слънце. Дизайнерските кресла и фотьойлите след това ще бъдат осветени само от свещи, а тълпите и ежедневният хаос ще останат далече под вас. Отделете нужното време за да си изберете подходящ коктейл. Ако вечерта се нагорещи – на терасата има басейн за охлаждане.

The Penthouse, ME, Мадрид

ME в миналото е бил Hotel Reina Victoria. Елате преди полунощ, иначе няма да успеете да влезете. Това е един от най-популярните сега барове в Испания и принадлежи на Ранди Гербер. Ще се изненадате от това колко привлекателни са мъжете и жените, които се събират тук. Изискванията към външния вид не са необичайни, но вземете достатъчно пари със себе си.

Universal Etnia Terrace, Hotel Azahar, Севиля

Тази чайна вечерно време се превръща в атрактивен бар. Масите са пълни, дансингът е пълен, музиката и гласовете носят смях и това продължава дори рано сутрин. Universal Etnia Terrace е единствената такава тераса, която е отворена целогодишно. Ястията в ресторанта са еклектични – редуват се източни и средиземноморски специалитети. Танците понякога са повече от предизвикателни, но добрият вкус е поставен над всичко.

Las Animas Puerto, Валенсия

Този сравнително нов бар е отворен миналата година, но мястото е така чаровно, изгледът е толкова неповторим, а изненадите са така неизчерпаеми, че могат да направят слънчев и най-дъждовният ден.
Взето от www.millionaire.bg

Няма коментари: