събота, 21 ноември 2009 г.

В търсене на уискито

Шотландска компания, собственик на алкохолния бранд Whyte & Mackay, ще финансира експедиция до Антарктида, чиято основна и единствена цел ще бъде откриването на изгубено през 1909 г. уиски.

По данни на компанията, под ледовете на Антарктида лежат цели две каси уиски McKinlay & Co, забравени там преди век, пише Times. Те били предназначени за членовете на британска полярна експедиция от онова време, водена от изследователя Ърнест Шекълтън.

През 2006 г. бутилките са открити от съвременни полярници, които обаче не разполагали с необходимия инструментариум, за да ги извадят на повърхността. Сегашната експедиция, която ще се състои от новозеландци, потегля за Ледения континент веднага след Нова година.

От Whyte & Mackay се надавят, че 100-годишното уиски е запазило аромата и вкусовите си качества. Всъщност основна цел на експедицията е не просто каприз, нито реклама, а вземането на проби от отлежалата цял век напитка.

Уискито McKinlay & Co е произведено в началото на XX в. по класическа рецепта, която от Whyte & Mackay възнамеряват да възстановят в производство.
Взето от www.men.hotnews.bg

Няма коментари: