сряда, 18 ноември 2009 г.

В японска кафетерия предлагат поръчки "на сляпо"

Японската кафетерия Ogori се отличава от другите по това, че в нея не можете сами да си поръчате храна. Вместо Вас и за Вас поръчка ще направят предишните посетители. Изестни със своята непредсказуемост, японците въвели в своята кафетерия това интересно правило.



Ogori на пръв поглед е обикновено място. Цялата оригиналност се състои в това, че посетителя не знае, че поръчката му е направена вече от посетителя преди него и не знае какво ще му бъде сервирано на масата. Собствениците на кафетерията са убедени, че по този начин се възпитава в щедрост и в изкореняване на алчността. Посетителите на заведението се въвличат в своеобразна игра, съдържаща елементи на неочакваност. Кафе Ogori предлага следните правила:

-Ако сте дошли със семейството си или с приятели, моля направете една поръчка - нека проявим грижа към другите хора. Как да го направите? Изборът е Ваш.

-Дори да не Ви допаднат някои от поръчаните за Вас блюда, постарайте се да изпитате удоволствие от поръчката (но ако пък съвсем не Ви харесват, преотстъпете ги на друг с внимание и грижа).

-Благодарете на онзи, който е направил и заплатил Вашата поръчка.

Много е рано все още да се говори за перспективността на един такъв подход, обаче основателите на кафетерията уверяват, че жителите на Кашива непременно се отбиват при тях поне по един път от любопитство.
Взето от www.coffeeland.bg

Няма коментари: