вторник, 3 ноември 2009 г.

Бар Наздраве

Култовата комедийна телевизионна поредица "Бар Наздраве", която ни вдъхнови да направим кафе-клуб "Десетият град" ще бъде отново на малкият екран.




Това е най-известният бар в света. Бар "Наздраве" (Истинският бар с това име, вдъхновил създателите за знаменития ситком, е в Бостън-Масачузест, в сериала кръчмата е в Чикаго). Негов собственик е Сам Малоун (Тед Дансън), бивша бейзболна звезда.

Това е уютно, закътано местенце, където Норм, Клиф, д-р Фрейзър и другите редовни посетители прекарват заедно по няколко часа всеки ден. Те са обикновени хора, понякога весели, понякога малко тъжни, със своите житейски проблеми и конфликти, които се опитват да решават с усмивка и заедно. Обединява ги чувството за хумор и доброжелателността.

Клиентите на бар "Наздраве" се знаят по име и си говорят на "ти". В живота на всеки от компанията няма тайни за останалите веселяци. Все едно дали става дума за поредното завоевание на Сам, или за служебните и лични неволи на Ребека. Соленият език на Клара е подправката не само за текила. Отвлеченият Клиф си философства за хипотетичните проблеми на човечеството, без да бъде смущаван от никого. Норм може на воля да се жалва от трудностите в брачния живот.

Ситкомът № 1 в продължение на пет години - "Бар "Наздраве" - е най-успешната и най-гледана комедийна телевизионна поредица, макар и започнала с фалстарт. "Бар "Наздраве" има колекция от 28 награди ЕМИ, шест пъти „Златен глобус, както и общо 117 номинации.

Премиерата на комедийната поредица е на 30 септември 1982. Осем от 11-те му сезона са в челната десетка на най-гледаните сериали. Много от епизодите (общо 273 по 24 минути всеки) са заснети на живо пред публика в студиото на Paramount. Стартът е на 12 ноември, 23,30 ч.
Взето от www1.zar.bg

Няма коментари: