събота, 12 септември 2009 г.

Руска компания пуска евтина водка "Антикризисная"

Компанията "Реколт", която продава най-скъпата водка в Русия, започва производството на евтина водка на цена под 100 рубли за половин литър, която ще се нарича "Антикризисная". През октомври компанията е подала заявка за регистриране на тази търговска марка, съобщи "Ведомости".

Паралелно с това "Реколт" замрази плановете си за производство на водка в най-скъпия сегмент, отказа се от инвестиции в рекламата на американската Yes! (750 рубли за литър) и водката Trump, произведена по лиценз на милиардера Доналд Тръмп, чието цена е 6000 рубли за бутилка.

Изданието цитира експерти, които смятат, че по време на криза потребителите ще минат на водка от средния ценови сегмент – 130 -150 рубли и напитки на цена около 100 рубли. Сега пазарният дял на легално произвежданата водка под 100 рубли е 41 процента, още 31 процента от руския пазар държат евтините нелегални водки.

Курсът на руската рубла към българския лев е 1 към 0,058 лв.
Взето от www.dnevnik.bg

Всекидневникът "Новинар" обаче поднася друга информация:

Латвийската полиция разкри нелегален цех за алкохол в Рига, който се е рекламирал като лицензиран от Барак Обама, предаде ДПА. Полицията конфискувала 122 литра домашно приготвен алкохол, бутилки и оборудване за дестилация. В асортимента на незаконния цех имало "Антикризисна водка" и "Фермерска наслада" - спиртна напитка, посветена на стачкувалите наскоро латвийските фермери, допълва ДПА.

Няма коментари: