През май 2009 г. Nestle Professional лансира на българския пазар две напълно нови кафе напитки под марката Nescafe - Nescafe Lattes и Nescafe Lungo, предназначени изцяло за кафетерии. Напитките в категорията Nescafe Lattes са кафе специалитети, създадени специално за вкуса на българския консуматор.
Те ще бъдат поднесени с уникална визия, приготвени по специални рецепти. Напитките Biscotti Dream, Vaniloccino, Noisette Heaven и Cookie Drink са разработени и създадени от първата професионална Бариста Академия, която Nestle Professional лансира в България през месец февруари тази година. Освен четирите специалитета в категорията Nescafe Lattes, Nestle Professional лансира и новата кафе-напитка Nescafe Lungo, представляваща дълга чаша кафе – 110 мл, приготвена от един от най-луксозните блендове под марката Nescafe – Nescafe Espresso.
В България работят над 20000 кафетерии, а всяка година българинът изпива над 457 милиона чаши кафе напитки извън пределите на дома си. Огромна част от заведенията са независими и се притежават от един собственик, но в България все по-силно навлизат големи и световни вериги тип кафе-шопове, предлагащи нови, специални и интересни напитки на висока цена. Това оказва силен натиск върху независимите кафетерии както по отношение на предложенията за нови кафе напитки, така и по отношение на тяхното агресивно налагане. Лансирането на разработените от Nestle Professional нови специални решения за собствениците на независими кафетерии ще позволина последните да предложат специални, интересни и уникални напитки на своите клиенти, като в същото време гарантират постоянно високо качество.
Една от най-консумираните напитки на българския пазар за незабавна консумация е т.нар "дълго кафе". В сегмента на кафетерии повече от 45% от изпитите чаши напитки са на кафе основа, а 56% от тях са дълго кафе. Възприемано като дълга версия на обикновеното еспресо, дългото кафе се предпочита от по-голямата част от консуматорите на кафе-напитки. Освен че е по-дълго от обикновеното еспресо, дългото кафе се възприема от хората и като по-слабо поради факта, че в него има повече вода. Всъщност истината е, че дългото кафе в България е напитка, която представлява "преекстратирано", "прекомерно извлечено" еспресо. То се получава от единична доза изпечено и смляно кафе /6-8г/, но за да се достигне количеството от 80-120 мл водата остава в контакт с кафето за повече от 35-45 секунди, а това води не само до влошаване на външния вид на напитката и липса на плътност и аромат, но и до отделяне на по-голямо количество кофеин и киселини в готовата чаша.
Именно това е причината за създаването на Nescafe Lungo. Този бленд е комбинация от 100% Арабика, което позволява готовата напитка да е силно ароматна, с плътен каймак, силно тяло и превъзходен вкус. Освен това количеството кофеин, киселини и вода се контролира, тъй като напитката се приготвя с професионална машина за кафе и топли напитки, така че да се гарантира постоянното високо качество.
Взето от www.coffeeland.bg
Няма коментари:
Публикуване на коментар