Интересното е, че, макар италианска, Капучино произлиза от Австрия. Знаменателният род започва своето световно господство от единственото място, което не звучи подобаващо: виенските кафета, и то в резултат на генетичен експеримент – клиентите избирали между над 20 вида кафета, предимно черно кафе с мляко, за да достигнат до съвършенството на Капучино. Пикантен факт е, че в процеса били използвани всякакви имена от незнайните безброй създатели, като Капуцинер, Францисканер, Фарисеер и други.
Родословното дърво, макар и отначало резултат на безразборно... хм, размножаване, днес е получило аристократична форма (не и без пряката болезнена намеса на летописите, премахнали чичо Ваньо и сложили на негово място напълно неизвестния цар Киро). Освен мъжкото начало в лицето на еспресото, най-важният елемент в... да, размножаването, е, точно така, женското начало, а именно структурата и температурата на млякото. Истинският наследник на традициите на Капучино е резултат от съвместните усилия на еспресо, върху което е излято горещо пенесто мляко, за да се получи крайният резултат – еспресо с 1 см дебела млечна пяна отгоре. Претендиращите за глава на фамилията са доста, но двамата най-изявени са cappuccino chiaro (светло капучино), имащ повече мляко от нормалното, и cappuccino scuro (тъмно капучино), което, както се сетихте, има по-малко мляко от нормалното.
Публична тайна е, че ръководещият Капучино се избира посредством демократични избори от жителите на планетата Земя, като статистическите изследвания сочат, че няма никаква причина да съществува такава функция, а важното е, че фамилията доставя удоволствие на повече хора с цялото си разнообразие. Този феномен в статистическите изследвания бе обсъден от професорите в университета за Аномалии в Социологичните Проучвания, които стигнаха до убеждението, че по света се случва какво ли не и кои сме ние, че да го поставяме под въпрос.
Взето от www.kafene.bg
Няма коментари:
Публикуване на коментар