![](https://lh3.googleusercontent.com/blogger_img_proxy/AEn0k_ty7Kb9yGSC4RuUN-yP_6SoPlEMTh2-QUT1Ez6m011hMgeqbzJU_96Svm7eHtyeJkgGJMqyY6cPfk5C_YLjGCeD6Jk6Tv9Q1T92R6CwViRnyw=s0-d)
През втората половина на 20-те години на миналия век шуменските пивовари залагат на качеството на произвежданата от тях бира. Този подход им донася големи печалби и увеличение на количеството. Разширява се и пазарът. Впечатлен от силното търсене, цар Борис III възлага на своите доставчици да проучат качествата на шуменската бира. Познавачи на кехлибарената течност и специалисти дегустатори са единодушни - качествата на шуменската бира са ненадминати. По това време и в София има пивоварна фабрика. Въпреки голямото разстояние от столицата, царят предпочита в двореца да има добра и качествена бира. През 1927г. на 5 декември той издава грамота, с която определя за доставчик на двореца Шуменското пивоварно дружество. Признанието е и отговорност. Майсторите пивовари от Шумен не променят качеството, а напротив - стремят се то да стане по-добро. С труда и старанието си те не допускат в двореца да се пие друга бира освен шуменската.
по материали на в-к "Шуменска заря"
Няма коментари:
Публикуване на коментар