понеделник, 12 октомври 2009 г.

Брус Уилис влиза в управлението на "Белведере"

Популярният американски актьор Брус Уилис може да стане част от борда на директорите на френския производител на напитки "Белведере". Уилис е решил да инвестира в компанията и да стане част от акционерната й структура. Това съобщиха от френското дружество в изявление, публикувано на корпоративния сайт на "Белведере".

Уилис ще отговаря за маркетинговата стратегия на полската водка "Собиески", на която е рекламно лице в момента. В Централна и Източна Европа напитката се радва на особено популярност, но продуктът все още се опитва да укрепне на американския пазар. В съобщението не се споменават финансови параметри на инвестицията, която актьорът планира да осигури на "Белведере". Влизането му в управителната структура на компанията ще бъде гласувано на следващото събрание на акционерите.

В момента компанията е под съдебна защита от кредиторите си и се очаква следващата седмица да има развитие по този казус. По-рано тази година компанията обяви, че планира да продаде част от активите си в България и други страни, за да се разплати с кредиторите си. Появиха се и спекулации за продажбата на някои от най-популярните марки на групата, които засега "Белведере" отхвърля.

Акциите на "Белведере" регистрираха силен ръст след новината. В ранния следобед в Париж те бяха сред най-поскъпващите позиции. Цената им скача с над 16% до 36.4 евро.
Взето от www.dnevnik.bg

Няма коментари: