В средата на месец февруари 2009 г. ще стартира първата Бариста Академия в България, по инициатива на NESTLE Professional, специализирано звено на NESTLE за предоставяне на решения за бизнеса - храни и напитки за консумация вън от дома.
Изследване на World of coffee сочи, че почти 30% от всички кафе-напитки се консумират извън дома - в кафетерии, павилиони и в офиса. По данни на EUROMONITOR, в България работят над 20 000 кафетерии като продажбите, които се реализират в тях на годишна база, надхвърлят 437 млн. лв., а 98% от консумацията на напитки се осъществява "на място" в заведението.
Въпреки големия брой заведения обаче все още има какво да се желае по отношение на качеството на приготвяне на напитките. Tова е основната причина NESTLE Professional да инициира създаването на първия в България професионален център за обучение в областта на приготвянето на кафе и кафе-напитки.
В рамките на Академията едни от най-добрите професионалисти в приготвянето и поднасянето на кафе и кафе-напитки в света ще предадат своя опит и познания на бармани, баристи, собственици и управители на заведения с цел обединяване на науката за съвършено приготвяне на кафе-напитки и ежедневната работа в кафетерии.
NESTLE Professional ще работят със световно признати специалисти в областта на кафе-семинарите. Партньор на инициативата е гръцката компания NEXTMEDIA HELLAS, която организира професионалните семинари на Бариста Академията в Гърция.
Със старта и лансирането на Бариста Академията в България, NESTLE Professional си поставя за цел да създаде един професионален център за обучение и да предложи на бъдещите професионални баристи оптимални знания, умения и практически опит в приготвянето и предлагането на специални гурме напитки, коментира мeниджърът на NESTLE Professional за България Петър Стоилов
Това ще стане чрез пряко взаимодействие с бармани и собственици на кафе-барове. Академията е дългосрочен проект, който ще ни позволи да споделяме идеи и решения с нашите клиенти, които удовлеторяват и надхвърлят очакванията на крайните потребители, предлагайки им нов "напитков" свят с някои от най-добре познатите брандове на NESTLE: NESCAFE, NESCAFE FRAPPE, BUONDI ESPRESSO, COFFEE-MATE.
През 2003 г. NEXTMEDIA HELLAS отварят първата за Гърция Бариста Академия (БА), като до този момент успешно обучение са преминали над 2000 баристи.
През 2009 г. в БА ще се включат над 500 участници. Участието в Академията се удостоверява с издаването на сертификат след успешното завършване на програмата. Сесиите ще се провеждат в офисите на NESTLE България, в специално оборудвана за целта зала.
Семинарите в рамките на Бариста Академията са първата инициатива за професионално обучение на NESTLE Professional в България, след превръщането на NESTLE Professional в независимо международно бизнес звено през 2008 г. Тогава най-голямата компания за храни и напитки в света подчерта амбицията си да разшири своето присъствие в пазарния сегмент на храните и напитките за незабавна консумация, както и ориентацията си върху здравословното хранене.
Няма коментари:
Публикуване на коментар