вторник, 5 май 2009 г.

Коктейл Пина Колада

Това е една класическа и екзотична напитка, която е наистина много популярна благодарение на сладникаво, кокосовия вкус и млечната си аура.

Рамон “Монхито” Мареро барман в The Caribe Hilton Hotel в Пуерто Рико пръв създал тази напитка след тримесечно усъвършенстване на рецептата. Това се случило буквално по средата на лятото - 15 август 1954г.

Съставки: 40 мл – ром, 20 мл – Малибу (или кокосов ликьор), 150 мл. – сок ананас, 30 мл. – мляко, 10 мл – сметана течна, сладкарска

Чаша: зомби

Украса: банан, черешка, чадърче

Начин на приготвяне:
Налейте напитките по рецептата в шейкър, добавете 4-5 кубчета лед, разклатете за 10 - 15 секунди и прецедете в посочената чаша (или каквато имате подръка). Може да замените Малибуто с кокосово мляко, което се продава в консерви. Тогава не прекалявайте с течната сметана.

Напитката трябва да е пресечена, нека това не ви притеснява.

2 коментара:

Plamen Bakalov каза...

Материала е взет за пореден път от www.bardom-bg.com без съгласието на автора.
Което нарушение на авторските ми права, според всички закони в тази държава...

Дори и текста "взето от.." който стои под други мои материали е нарушение, защото взимането без позволение си е нещо друго

Пламен Бакалов

Алекс каза...

Прав сте! Вие кажете да го изтрия ли или да го оставя?
А моя грижа е от тук нататък да не вземам повече материали от Вашата страница!
Благодаря!