понеделник, 13 април 2009 г.

Коктейли с оцет гонят жегата

Неоспоримите качества на оцета намериха ново приложение в баровско кафене в Токио. В менюто на "Лималу", както се казва заведението в скъпарския квартал Аояма, има 10 нови разхладителни коктейла, съдържащи различни видове оцет. За да се подобри вкусът на необикновените освежаващи напитки, те са ароматизирани с портокал, боровинки и други приятни плодове. В коктейлите се добавят и подправки, за да се направи по-приемлив киселият им вкус. Оцетът отдавна е познат не само в Япония, но и по света със способността си да пречиства организма и да намалява изтощението в резултат на жегите. Според собствениците на кафенето клиентите много харесват новите напитки, които се предлагат от няколко дни. Ако продължат да се радват на успех, ще бъдат разработени и зимни варианти.
Взето от paper.standartnews.com

Няма коментари: